Pisanje člankov je ena izmed tistih reči, ki gre nekomu dobro, drugemu pač ne. A, ker gre za sila pomembno zadevo, je zanjo potrebno poskrbeti na tak ali drugačen način.

Ker pa je pisanje člankov za spletno stran izjemnega pomena, ta del spletne optimizacije nikakor ne sme izostati. Spletne optimizacije? Tako je!

Ne le, da s članki informirate, ali izobražujete svoje obiskovalce, pač pa s pisanjem člankov za svojo spletno stran ali blog, močno pripomorete tudi k boljšim pozicijam vaše strani na Googlu. Seveda pa morajo biti ti članki v prvi vrsti dovolj kvalitetni za bralca, napisani pa tudi tako, da zadovoljijo spletne iskalnike kot je Google. Pri tem je potrebno upoštevati določene zakonitosti pisanja kot so:

 • dolžina besedila vsaj 500 besed (raje bliže 1000),
 • slovnično brezhibno,
 • brez pretiravanja s ključnimi besedami,
 • pravilni naslovi (h1, h2, h3, itd.),
 • članek opremljen z ustrezno optimiziranim slikovnim gradivom,
 • zunanje in notranje povezave.

To je le nekaj pomembnih napotkov katerih se je potrebno držati, če želite na blogu objaviti članek, ki bo pripomogel k izboljšanju pozicij vaše spletne strani na določene poizvedbe s ključnimi besedami. V kolikor ste sami dovolj dobro podkovani v pisanju in imate bogat besedni zaklad, ter obvladate slovnico, potem ste na pol poti, da zadevo uredite sami.

Slediti boste morali le še napotkom strokovnjakov s področja spletne optimizacije za pisanje SEO člankov, analizirati ključne besede in pričeti s pisanjem. Kaj pa storiti v primeru, da vam pisanje ne gre od rok, ali pa zanj enostavno nimate časa? V tem primeru si lahko pomagate z najetimi profesionalnimi pisci za splet, ki bodo delo opravili namesto vas.

pisanje člankov za spletno stranKako izbrati pisca za pisanje člankov?

Na spletu boste našli kar nekaj ponudbe na to temo. Študentje, samozaposleni, “popoldanci”, … Ampak kako vedeti kdo je najprimernejši za vaše potrebe? Vsekakor bodite v tem primeru (pred ceno) bolj pozorni na njihove reference. Preverite ali pišejo za revije ali splet, v katerih tematikah so domači, koliko izkušenj imajo s pisanjem in podobno. Le tako boste vedeli, da ne kupujete “mačka v žaklju”.

V podjetju DVAAJA d.o.o. se lahko pohvalimo, da imamo (navkljub “mladosti” podjetja) že več kot 20 let tovrstnih izkušenj in referenc, med katerimi se znajdejo tudi nekateri naši največji mediji. Pisanje člankov pa je pri nas tudi ena izmed vodilnih storitev, ki jih ponujamo. Zagotavljamo profesionalno opravljeno delo ne glede na to za katero tematiko boste potrebovali članke. Vsi članki bodo tudi lektorirani in pripravljeni za objavo.

Še posebej v primeru pisanja SEO člankov vam bo zagotovo v veliko pomoč dejstvo, da pri tem nudimo kompletno podporo!

To pomeni, da bomo namesto vas opravili pregled iskanja ključnih besed, vam svetovali in pripravili tudi vse potrebno glede popolne optimizacije vsebine pred objavo. Še več! V kolikor imate spletno stran postavljeno v okolju WordPress, lahko namesto vas, po dogovoru, pokrijemo tudi del.

Kakšne članke pišemo?

 • Nudimo pisanje člankov po naročilu, raziskovalne članke, …
 • SEO članke različnih kategorij;  Lepota in zdravje, Dom in vrt, Internet, Posel, Šport in prosti čas, …
 • mašila za spletne strani,
 • oglasna besedila, slogane in scenarije za radio/TV oglase,
 • zgodbe različnih zvrsti »fantazija, humor, …« (za nami je več kot 13.000 napisanih zgodb),
 • e-knjige in priročnike (po dogovoru e-knjigo tudi izdelamo na ključ, ponudimo prenos, …).
Pisanje člankov - CENIK Pošljite povpraševanje