optimizacija spletnih straniVas zanima zakaj je optimizacija spletne strani danes tako zelo pomembna, da brez nje niti ne gre postavljati spletne strani?

Dobra optimizacija spletne strani (SEO) poskrbi, da nas spletni iskalniki kot so: Google, najdi.si, Bing in podobni, sploh najdejo. Pomembno je, da se na določeno ključno besedo naša spletna stran uvrsti na prvo stran v iskalniku, kar pomeni med prvih 10 zadetkov.
To seveda ni mačji kašelj, še posebej ne v primeru, ko se želimo tja uvrstiti z dokaj popularno besedo.

Zakaj je to pomembno?

Zato, ker smo ljudje vajeni pregledati le prvo stran zadetkov in še tam dajemo prednost tistim, ki se nahajajo pri vrhu. Če torej želimo, da bi nas obiskovalci (potencialne stranke) našli, potem moramo vsekakor poskrbeti, da se izvrši kvalitetna optimizacija spletne strani.

Kaj vse je optimizacija spletne strani?

Optimizacija spletne strani je vsekakor več kot le vpis ključnih besed in opisa strani na našo spletno stran. Optimizacija spletne strani je odvisna tudi od kvalitetnih tekstovnih vsebin na spletni strani, pravilno vstavljenih slik in poimenovanju le teh, izogibanje datotekam v formatu SWF (Flash), ker jih spletni pajki ne vidijo, pravilna postavitev naslovov (h1, h2, h3, …), gradnja notranjih in zunanjih povezav ter še mnogo drugih reči.

via GIPHY

Poznamo “ONSITE” in “OFFSITE” optimizacijo spletne strani

ONSITE optimizacija spletne strani zadeva vse predhodno našteto in se tiče dela na sami spletni strani, ter v njeni kodi, medtem, ko je OFFSITE optimizacija spletne strani drugi del, ki se izvaja na spletu in se tiče vpisa spletne strani v spletne imenike, pisanje zunanjega Bloga, ustvarjanje zunanjih povezav (backlinkov), pretkanih in rednih objav na socialnih omrežjih in podobno.

Kvalitetna optimizacija spletne strani vsekakor zahteva prisotnost strokovnjaka, ki pravilno oceni stanje vaše spletne strani, skupaj z vami izbere pravo ključno besedo, oceni njeno pogostnost na spletu in poskrbi, da se v čim krajšem času vaša spletna stran, na določeno iskanje, pojavi na prvi strani spletnih iskalnikov.

seo optimizacija spletne strani nasveti

Rezultatov, ki jih prinaša optimizacija spletne strani, nikoli ni moč povsem natančno napovedati, zato bodite pazljivi komu zaupate to delo in po kakšni ceni. Neke okvirne cene je težko navesti saj je vsaka optimizacija, prav tako tudi ključna beseda, poglavje zase.

Naj za primer navedemo, da je moč obljubiti nekomu, da se bo njegova spletna stran uvrstila na 1.mesto v iskalnikih, če želi optimizacijo na ključno besedo ” Rdeča pravljica” saj te besede precej verjetno za (SEO) optimizacijo ni uporabil še nihče. Ko pa govorimo o ključni besedi “Optimizacija” ali denimo “Vreme“, pa je situacija bistveno bolj zapletena.