Eden od načinov uporabe umetne inteligence na spletu je optimizacija spletnih strani. Ta vključuje uporabo UI (Umetno Inteligenco). Za analizo podatkov s spletnega mesta, kot so stopnje vključenosti, stopnje klikov in druge metrike.

optimizacija spletnih straniNa podlagi teh podatkov je mogoče razviti algoritme za optimizacijo spletnega mesta za boljšo uporabniško izkušnjo in uvrstitev v iskalnikih. Na primer, ustvariti je mogoče algoritem, ki bo ugotovil, katere strani so učinkovite in katere je treba še izboljšati. Tako lahko spletna mesta sčasoma nenehno izboljšujejo svojo učinkovitost, ne da bi bilo potrebno ročno posredovanje razvijalca ali tržnika.

Ustvarjalno pisanje člankov

Druga uporaba umetne inteligence na spletu je ustvarjalno pisanje člankov. Z obdelavo naravnega jezika (NLP) lahko stroji ustvarijo članke, ki zvenijo, kot da bi jih napisali ljudje. Dejansko so nekatera podjetja že začela uporabljati umetno inteligenco za ustvarjanje vsebin in dosegla odlične rezultate.

Stroji lahko hitro pripravijo članke na katero koli temo z natančnostjo in doslednostjo, ki prekaša človeške pisce. Ker se tehnologija še naprej izboljšuje, lahko pričakujemo, da bo v bližnji prihodnosti še več podjetij uporabljalo umetno inteligenco za ustvarjanje vsebin.

Preverite našo ponudbo pisanja člankov!

Umetna inteligenca in oglaševanje

UI se lahko uporablja tudi za oglaševanje na spletu. Z uporabo algoritmov strojnega učenja lahko podjetja na podlagi zgodovine brskanja ali interesov ciljno usmerjajo določene ciljne skupine s prilagojenimi oglasi. To blagovnim znamkam pomaga doseči potencialne stranke, za katere je bolj verjetno, da bodo kupile njihove izdelke ali storitve.

Hkrati pa zmanjša število zapravljenih prikazov za ne relevantno občinstvo. Poleg tega podjetjem omogoča spremljanje učinkovitosti oglasov v realnem času, tako da lahko po potrebi izvedejo prilagoditve, če njihove kampanje niso dovolj uspešne.

Umetna inteligenca v socialnih medijih

Umetna inteligenca se vse pogosteje uporablja tudi za namene trženja v družabnih medijih. Z roboti in “klepetalnimi” chat roboti, ki jih poganja umetna inteligenca in so iz dneva v dan naprednejši, lahko podjetja avtomatizirajo naloge storitev za stranke, kot so odzivanje na sporočila ali zagotavljanje priporočil za izdelke, ne da bi potrebovala dodatne človeške vire, namenjene izključno tej nalogi.

Poleg tega platforme, kot je Facebook, oglaševalcem omogočajo uporabo algoritmov strojnega učenja za ustvarjanje zelo ciljno usmerjenih kampanj. Kako? Na podlagi vedenjskih vzorcev uporabnikov v svojem omrežju spletnih mest in aplikacij – kar pomaga povečati donosnost naložb (ROI).

Povzetek vsega kar UI prinaša

Kot lahko vidite iz teh primerov, ima umetna inteligenca izjemen potencial, ko gre za optimizacijo spletnih mest in spletnih trženjskih prizadevanj. In sčasoma bo postala le še močnejša!

Že v letu 2023 lahko pričakujemo velik napredek v smislu zmogljivosti spleta 3.0, ki jih omogočajo tehnologije umetne inteligence, kot so obdelava naravnega jezika (NLP) in algoritmi strojnega učenja. Več o spletu 3.0 v enem izmed prihodnjih člankov. Povejmo le, da je bil splet 1.0 tisti prvi, najbolj osnoven, ki nam je omogočal pošiljanje spletne pošte, osnovno brskanje in iskanje informacij, splet 2.0 je ta, ki ga poznamo danes, splet 3.0 pa se bo nanašal na nove tehnologije, virtualne svetove, umetno inteligenco in tehnologije, ki so ta hip v razvoju.