Redno pisanje člankov na poslovnem blogu ali osebni spletni strani je izjemnega pomena za uvrstitve v spletnih iskalnikih. Torej v resnici odloča o tem ali vas bodo bralci sploh našli ali ne.

Pisanje SEO člankov

 

Ničkolikokrat je bilo že povedano in zapisano, da je pisanje člankov in redno objavljanje sama osnova spletne optimizacije. Nikakor pa ne zgolj to. Gre tudi za to, da svojim obiskovalcem redno ponujate kvalitetno vsebino zaradi katere se bodo seveda vračali tudi sami. Nikoli ne gre pozabiti na to.

Pišemo zaradi bralca in zato, da mu ponudimo informacije, rešitve njegovih težav ali pa zgolj razvedrilo. Seveda vzajemno poskrbimo še za spletne iskalnike, ki sestradano hlastajo za novimi vsebinami. Pri tem upoštevamo osnovna navodila, ki se tičejo spletne optimizacije in članka napisanega v tej smeri. Morda vse skupaj ni vedno izvedljivo in takrat najprej pomislimo na bralca. Google bo to razumel.

Koliko člankov napisati na mesec?

Kakšne striktne formule za to ni, je pa vsekakor zaželeno napisati in objaviti vsaj en članek tedensko torej 4 do 5 mesečno. Vsebina naj bo v prvi vrsti kakovostna in naj bralcu ponudi dodano vrednost. Le v tem primeru si boste pridobili zvesto in redno publiko. Takšni bralci se navadijo in kar sami pridejo pokukat ali je že kaj novega. Ravno zato je 1x tedensko nek minimum sicer vas bodo hitro pozabili.

Kako dolg naj bo članek?

O tem kakšne dolžine članek napisati je povsem odvisno od namena pa tudi od tega koliko vsebine na določeno temo imate. Če gre za kratko sporočilo, morda dodatek k akciji in podobno je lahko zadeva tudi krajša. Vendarle pa danes velja, da naj ima članek vsaj 500 besed. Še bolje več, morda 800 do 1000. A le v primeru, da ne gre za raztegovanje iste vsebine pač pa za kopico pomembnih podatkov in razlag.

Pozor na strukturo članka

Že res, da ste morda napisali izjemno kvaliteten članek, a to še ne pomeni, da bo zelo bran in cenjen s strani spletnih iskalnikov. Tako bralci kot iskalniki stremijo k temu, da je vsebina pregledna in jo je lahko brati. Ne pozabite, da nas večina po spletu brska s pametnimi telefoni, ki navkljub vsej pameti niso največji in je branje na malih zaslonih še toliko bolj naporno. Torej, v osnovi pazite na to, da je velikost besedila temu primerna. Posebno pozornost namenite naslovom. Tako tistemu nosilnemu kot pod-naslovom v samem članku.

Nosilni naslov je označen s H1, naslednji (naj bo prvi pod-naslov) pa s H2. Mednaslovi nadalje v članku so navadno H3 in dalje, vse pa je odvisno na kaj se sam naslov nanaša. Ni nujno, da greste po vrsti do H5 in potem ne več nazaj. Če menite, da je znotraj vsebine, ki je naslovljena s H3 nekaj informacij, ki si zaslužijo H4 potem to storite. Bistveno je, da tem naslovom vlada določena logika in hierarhija.

spletne strani optimizacija in pisanje clankov Dvaaja doo (1)Redne objave vas držijo pri vrhu

Če boste pri pisanju člankov in njihovi objavi dosledni potem boste prišli do dvojne zmage. Svoje bralce boste navadili na vračanje, spletne iskalnike pa na to, da bodo vaši spletni strani posvetili več pozornosti kot bi jo sicer. Poslovni blogi na katerih se vrstijo redne in kvalitetne objave se med spletnimi zadetki pojavljajo višje. Seveda si tega želimo vsi a se večina premalo zaveda pomembnosti rednega dela na tem področju.

Vse več podjetij pa vseeno že zaposluje ljudi, ki se primarno ukvarjajo s tem področjem ali pa pomoč poiščejo pri spletnih agencijah kot je naša. V našem podjetju namreč poskrbimo za redne in kvalitetne vsebine ter po dogovoru tudi za oblikovanje članka, fotografije, SEO (META naslov + opis) in seveda tudi za samo objavo na spletu.

Vsebine za socialna omrežja in marketing

Redno pisanje člankov pa poskrbi tudi za to, da imate vedno sveže vsebine za deljenje na socialnih omrežjih. Ta so danes še kako pomemben kanal za komunikacijo s strankami. Tovrstne objave lahko tudi sponzorirate in jih na ta način približate še precej širši množici.

Zagotovo se v podjetju ukvarjate tudi z e-mail marketingom, ki je še vedno eden najbolj odzivnih in donosnih. A za tovrsten marketing so potrebne sveže vsebine, ki bodo prejemnika pritegnile že z naslovom in ga prepričale, da je vredno odpreti sporočilo in si ogledati vsebino.

Ne pozabite na pravopis

Če v svoje pisanje ne zaupate povsem potem pred objavo vsekakor pošljite tekst še k lektorju. Ne gre za velik strošek lahko pa odločilno vpliva na odziv bralcev. In ne le njih, pravopisa se še kako dobro zaveda veliki Google, ki slabo napisane tekste kaznuje s slabšimi uvrstitvami.

Vse več je namreč spletnih strani na katerih se pojavljajo vsebine prevedene z Google Translate (kako ironično) in zelo slabo vplivajo na odziv bralcev. Čeprav so prevodi iz dneva v dan boljši pa še vedno ne povsem naravni zato kaj hitro izpadejo kot prevara.

Potrebujete nekoga, ki bo profesionalno skrbel za vaš poslovni blog?

Pisanje člankov - CENIK Pošljite povpraševanje