V marketingu in prodaji poznamo tudi “slaščice” v obliki brezplačnih vsebin in darilc s katerimi pri kupcih aktiviramo procese, ki na koncu vodijo do nakupa.

Se sprašujete kako lahko podarjanje brezplačnih dobrot pripelje do večje prodaje? Gre za proces, ki za sabo potegne množico korakov pri kupcu in ga na nek logičen način popelje do blagajne. V zadnjem času se v ta namen velikokrat uporabljajo različne e-knjige in vodiči, ki se jih pripravi kar v podjetju in ponudi na različnih kanalih. Seveda ne gre za knjige, ki imajo 300 strani pač pa za nekaj deset strani koristne vsebine.

Če imate spletno trgovino z živili potem vsekakor pripravite e-knjigo zanimivih receptov, ki vsebujejo sestavine kakršne tudi prodajate. Vsebino lahko pripravite sami in s katerim izmed spletnih programov pretvorite v “užiten” e-format. Velikokrat se tovrstne knjige pojavljajo kar v PDF formatu kar pa morda ni najbolj prijazno za uporabo. Še posebej v luči tega, da dandanes večino spletne pošte in dokumentov odpiramo kar na pametnih telefonih.

eknjiga dariloKaj je bistvo e-knjige?

Bistvo takšnega darilca v e-obliki tiči v interakciji. Kot prvo bomo na ta način s stranko stopili v kontakt ne da bi bili pri tem vsiljivi. Če imamo bazo prejemnikov e-pošte potem knjigo ali vodič pošljemo z enim izmed naslednjih e-sporočil. V primeru, da bi bazo kontaktov radi šele zgradili pa je brezplačna e-knjiga zagotovo najboljša poteza za to.

Na spletni strani in socialnih medijih objavite naslovnico ter pripišite kaj knjiga vsebuje. Seveda ne pozabite na opazen CTA (Call To Action), ki bo povedal, da gre za brezplačno vsebino oziroma darilo. Seveda pa to darilo pošljete ne e-poštni naslov, ki vam ga bo uporabnik zaupal in se v nekem koraku strinjal, da ga umestite med prejemnike reklamnih sporočil ali novičk, ki jih občasno pošiljate na bazo. Ne pozabite na to, da mora biti ta vsebina kvalitetna in imeti dodano vrednost.

Kako izdelati e-knjigo?

Izdelava osnovne e-knjige ni nič posebnega. Seveda pa si morate za to vzeti čas, jo napisati, urediti in oblikovati. Potrebna bo tudi privlačna naslovnica, ki je pravzaprav ključ do tega, da si bo knjige sploh kdo zaželel. Ko imate vse skupaj pripravljeno lahko to ponudite v PDF obliki ali pa še bolje v več formatih med katerimi ne pozabite na epub, ki se nanaša na mobilne naprave.

V primeru, da nimate časa za ustvarjanje tovrstnih vsebin ali pa vam šepa celo sama ideja, smo tu za vas, da vam priskočimo na pomoč.

Pomagamo že v snovanju ideje glede na storitev, ki jo opravljate, predlagamo, svetujemo in tudi poskrbimo, da je e-knjiga na koncu takšna kot mora biti. Na željo jo opremimo še s povezavami in izdelamo reklamne bannerje s katerimi boste potem opremili svojo spletno stran in profile na socialnih omrežjih.